Een machine verhuizen? Houd hier rekening mee!

Het verhuizen van een fabriek, winkelpand of bedrijfsloods is, om het voorzichtig uit te drukken, geen sinecure. Naast de complete bedrijfsinventaris en inboedel verhuizen, moeten ondernemers die hun bedrijf of fabriek relocaliseren ook vaak een machine verhuizen, of zelfs meerdere machines. Maar hoe pak je het verhuizen van jouw machines goed aan, zodat dit soepel verloopt, dit niet te veel geld kost en - ook niet onbelangrijk - de machines niet beschadigd raken?

In dit artikel geven we je tips van ervaringsdeskundigen, die weten waar je rekening mee moet houden als je een grote machine van plek A naar plek B moet verhuizen. Doe er je voordeel mee, zodat jouw fabrieksverhuizing of bedrijfsverhuizing soepel en vlot verloopt!

Contacteer een professioneel verhuisbedrijf
Stap één in het verhuizingsproces van machines is om hiervoor een ervaren verhuisspecialist in te schakelen. Natuurlijk kun je er uit overwegingen, denk aan kostenbesparing, voor kiezen om jouw machines zelf te verhuizen naar jullie nieuwe onderkomen. Maar daar gaat niet alleen een hoop tijd inzitten, maar ook geld (je moet een vrachtwagen huren) en uiteraard het risico op het beschadigen van jouw belangrijke machine(s).

Zelf verhuizen heeft dan ook nauwelijks voordelen in vergelijking met het inhuren van een gespecialiseerd en erkend verhuisbedrijf om deze ingewikkelde en tijdrovende klus voor jou te klaren. Zorg er dan ook voor, dat je op tijd (minstens een jaar van tevoren) een deal sluit met een erkende verhuizer die ervaring heeft met bedrijfsverhuizingen of het verplaatsen van machines van de ene locatie naar de andere.

Verzekeringen op orde
Cruciaal bij een machine verhuizen uit je bedrijf is natuurlijk de verzekering van je machine tijdens het ontmantelen op locatie, gedurende het transport en bij het opnieuw monteren en installeren van het apparaat. Maak hierover met het verhuisbedrijf duidelijke en doorzichtige afspraken. En laat die afspraken op papier, in het verhuiscontract, vastleggen.

Eventueel kun je voor het verhuizen van je machines een extra, aanvullende verzekering afsluiten als bepaalde soorten schade niet door het verhuisbedrijf worden gedekt. En dek hierbij ook eventuele financiële schade in, die je kunt oplopen als jouw machines door de verhuizing een tijd lang niet gebruikt kunnen woorden. Machines die een tijd uit de running liggen kunnen je bedrijf enorm veel geld kosten en zelfs te gronde richten. En dat is een ramp die je te allen tijde moet zien te voorkomen. Doe je dit niet, dan kan een verhuizing betekenen dat je bedrijf te gronde gaat. Dat is een risico dat je als enthousiast ondernemer niet moet willen lopen!

Over ons

Dé denktank voor verhuizing en opslag

Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden, als er een community is waar je terecht kunt voor alles wat je wilt weten over verhuizing en opslag? Of je nu zelf gaat verhuizen en jouw spullen wilt opslaan, of hier ervaring mee hebt en anderen wilt helpen: dit blog brengt iedereen samen die geïnteresseerd is in of betrokken is bij de wereld van verhuizing en opslag. Deel je mening via de reactiemogelijkheid, geef tips of stel vragen aan ervaringsdeskundigen, verhuisbedrijven en aanbieders van opslaglocaties. Ook kun je hier terecht voor tips om voordelig en snel verhuizingen en opslag te regelen, ook op korte termijn. Kom in actie, ga naar de blog en word lid van deze inspirerende community!

Zoeken

Archief