Woning laten ontruimen, waarom dan?

Er zijn situaties waarin een woning binnen een bepaalde tijd leeg moet worden gehaald. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van een woning van een overledene door de erven. Of het leeghalen van een huurwoning van een bewoner in een zorginstelling. Ook kan het zijn dat een woning leeg moet na een faillissement of scheiding.

Woning laten ontruimen, hoe pak je dit aan?
Als je het ontruimen stapsgewijs aanpakt dan helpt dit om het overzicht te behouden. Een algemeen advies is om per kamer te werken en van boven naar beneden te gaan. Bij een gelijkvloerse woning werk je het beste van achteren naar voren. Allereerst ga je inventariseren wat er allemaal staat en wat daarvan weg moet. Ook bepaal je welke spullen die weggaan nog bruikbaar zijn voor anderen (bijvoorbeeld de kringloop) en welke moeten worden afgevoerd.
Na het inventariseren ga je de spullen sorteren. Je kunt bijvoorbeeld eerst een paar kamers leegmaken en die kamers als opslagruimte gebruiken om te sorteren welke spullen waar naartoe gaan (bijvoorbeeld naar de kringloop, naar de afvalstort, naar de eigenaar). Wanneer alles is gesorteerd kun je daadwerkelijk gaan ontruimen. Voordat de woning klaar is voor oplevering moeten de nodige herstelwerkzaamheden plaatsvinden. Daarna moet het pand bezemschoon worden opgeleverd.

Woning laten ontruimen: wie doet dit?
Het ontruimen van een woning vraagt veel tijd en energie. Hoe kun je deze klus klaren als je weinig hulp hebt en weinig tijd? Gelukkig bestaan er bedrijven die zijn gespecialiseerd in het ontruimen van woningen, bijvoorbeeld Romunde VOF. Hierbinnen wordt door sommige bedrijven verder gespecialiseerd, bijvoorbeeld in het ontruimen van woningen van senioren. Andere bedrijven zijn weer specialist in het discreet ontruimen van een woning in geval van een faillissement. Bedrijven die de service van het ontruimen aanbieden zijn vaak verhuisbedrijven.

Wat kost het ontruimen van een woning?
Het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf voor het ontruimen van een woning brengt uiteraard kosten met zich mee. Deze kosten zijn afhankelijk van het type woning, de hoeveelheid te ontruimen spullen en de eventuele bijkomende herstelwerkzaamheden. Als je een woning verkoopt dat kun je dit verwerken in de verkoopprijs. Als het gaat om een huurwoning dan praat je natuurlijk over pure bijkomende kosten. Uiteraard is het handig om meerdere bedrijven een offerte te laten maken als je professionele hulp wilt inschakelen bij het ontruimen.

Na het lezen van dit artikel heb je hopelijk een beeld van wat er komt kijken bij het leegmaken van een woning en heb je een idee welke professionals je hierbij kunt inschakelen.

Over ons

Dé denktank voor verhuizing en opslag

Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden, als er een community is waar je terecht kunt voor alles wat je wilt weten over verhuizing en opslag? Of je nu zelf gaat verhuizen en jouw spullen wilt opslaan, of hier ervaring mee hebt en anderen wilt helpen: dit blog brengt iedereen samen die geïnteresseerd is in of betrokken is bij de wereld van verhuizing en opslag. Deel je mening via de reactiemogelijkheid, geef tips of stel vragen aan ervaringsdeskundigen, verhuisbedrijven en aanbieders van opslaglocaties. Ook kun je hier terecht voor tips om voordelig en snel verhuizingen en opslag te regelen, ook op korte termijn. Kom in actie, ga naar de blog en word lid van deze inspirerende community!

Zoeken

Archief